ΠΕΡΙ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Σελίδα 1

ΠΕΡΙ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Θέλω να πω δυο λόγια σχετικά με το ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΙΖΕΙ.

1) πριν λίγο χρόνο δεν είχα ιδέα περί ποίησης, ούτε ποτέ στη ζωή μου ασχολήθηκα με κάτι τέτοιο.
Όμως έχω μελετήσει πολύ τα αρχαία κυρίως ποιήματα για την αποκάλυψη των μεταφερόμενων ιστοριών.
Για παράδειγμα τον ΗΣΙΟΔΟ, τον ΟΜΗΡΟ, τη ΣΑΠΦΩ, και άλλα, όπως και ξένους σοφούς . Έτσι κατά ένα μεγάλο λόγο ήμουν στην ποίηση μπλεγμένος και με πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Οι μελέτες μου στα κείμενα αυτών ήσαν άρτιες, βαθιές και αποκαλυπτικές, ΠΑΝΤΑ με τη βοήθεια του ΘΕΟΥ.
Το παράξενο με εμένα είναι ότι όταν σηκώνω μία λέξη ακόμα και ένα γράμμα ξεθάβω πράγματα τόσο θαυμάσια που φαίνονται απίστευτα και πέρα από τα γνωστά.
Πέρασαν λοιπόν τα χρόνια και εγώ βρέθηκα με ΕΝΑΝ άθικτο θησαυρό που παρόμοιός του δε νομίζω να βρεθεί σήμερα.
Εξήγησα γιατί δε μίλησα όλον αυτό τον καιρό που πέρασε. Και ξαφνικά το 2007 λύθηκαν τα δεσμά.
Με μίαν εντολή = να αποφύγω την φανέρωση των ΠΟΛΥ ΙΕΡΩΝ . Βέβαια δεν είδα κάποιον εξωγήινο η άκουσα φωνές να μου λένε τι να κάνω και τι ΟΧΙ. Ήταν δεδομένη αυτή η απαγόρευση για λόγους που από μόνος μου ΓΝΩΡΙΖΩ , συνειδητά, ότι πολλά δεν υπάρχει περίπτωση να ειπωθούν πριν την ώρα τους.
Για να το κάνω πιο σαφές ρωτώ?
Ο Χριστός, δε ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ???
Από εκεί ήρθε και στους μαθητές Του είπε ΠΟΛΛΑ.
Τον απόστολο Παύλο τον πήρανε με ΧΕΡΟΥΒΙΜ και τον πήγανε μέχρι τον τέταρτον ουρανό, που σημαίνει ότι ταξίδεψε ως τον αστερισμό του μεγάλου Κύωνα. Είδε τις πολιτείες τους, τους κατοίκους, τις τεχνολογίες . Το ίδιο έγινε και με τον Ιωάννη, όταν τον ανέβασαν οι άγγελοι στο διαστημόπλοιο τους και του έδωσαν την αποκάλυψη.
Γιατί λοιπόν ΚΑΝΕΝΑΣ δεν φανέρωσε ΤΙΠΟΤΑ από όσα είδαν τα μάτια τους και άκουσαν τα αφτιά τους???
Προσωπικά γνωρίζω όλους τους λόγους αυτής της ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Αυτό που δεν έπραξαν ΑΥΤΟΙ , το ίδιο πρέπει να κάνω και εγώ.

2) Στα γραπτά μου έδωσα πράγματα περιφερειακά και που προφανώς όλοι τα θεωρούν φαντασιώσεις. Όταν έβλεπα ότι προχωρούσα πέρα από την κόκκινη γραμμή σταματούσα αμέσως. Τέλως πάντων όσα γράφτηκαν η θα γραφτούν βρίσκονται μέσα σ`αυτά τα πλαίσια. Μετά θέλησα να αποφύγω την κόκκινη γραμμή με τη στιχουργική γραφή.

Θα εξηγήσω τη διαφορά της ΠΟΙΗΣΗΣ από τους άλλους λόγους γραπτής έκφρασης και κυρίως αυτής από τα τραγούδια.
_ Η ποίηση = ποιώ = δημιουργώ
Δημιουργία = φέρνω στο φως, φανερώνω πράγματα άγνωστα και αγέννητα , δηλαδή αυτά που οι άλλοι δε γνωρίζουν.

_Τραγούδι = η ωδή του Τράγου = Όταν οι γήινοι ΠΕΘΑΝΑΝ οι μπροστάρηδες έγιναν προσκυνητές της υλικής διαφθοράς με τα γνωστά αποτελέσματα, τα θανατηφόρα, τα πονεμένα, τα αιματοκυλισμένα, της θλίψης με τα αλμυρά τα δάκρυα.
Τον τραγοπόδαρο ποιητή οι Έλληνες τον ονόμασαν < ΟΡΦΕΑΣ >
και ο ίδιος υπάρχει και ενεργεί μέχρι σήμερα.

Τα τραγούδια λοιπόν είναι η ΦΩΝΗ του σπαραγμού = όλες οι τρομερές ιστορίες των πεθαμένων, που βρέθηκαν στο λάκκο της απόγνωσης και μακριά από την ΑΛΗΘΕΙΑ της ζωής. Άπειρα πονεμένα λόγια ΓΝΩΣΤΑ σε όλους αφού οι γήινοι κλαίνε της μοίρας τους τα δράματα. Ατέλειωτος ο πόνος τρανή και η ωδή της γης που ακούγεται στο Σύμπαν και λιποθυμούν οι άγιοι του ουρανού με τις πρωτόγνωρες ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ μας.

Άλλο η ποίηση και άλλο το τραγούδι.
Στο δεύτερο τα λόγια και οι ιστορίες είναι από και για όλους, όσα και να πεις βγαλμένα από τη ζωή αυτή, όπως και να τα τραγουδήσεις έχουν την ίδια μουσική υπόκρουση του ΤΥΜΠΑΝΟΥ, γιατί οι φωνές μας κράζουνε βαριά, χτύποι από πέτρες που τσακίζει η μια την άλλη.

Στην ποίηση οι δημιουργοί έθαψαν την αλήθεια για τα πάντα. Τα μυστικά της Σφίγγας, του Τρισμέγιστου Ερμή, των Δελίων σοφών, της Αθηνάς τα κατορθώματα, του Χριστού το σταύρωμα.

Αυτή ήταν η ποίηση στις περασμένες χιλιετίες και μέχρι πριν κάποιους αιώνες. Σήμερα όπως μεταλλάχτηκαν τα πάντα με το ραδιενεργό κυματισμό φθάσαμε να βάζουμε σε στοίχους λόγια τραγουδιών για λουλούδια και ανθισμένες καρδιές και του έρωτα τα κελαηδίσματα.

3) Έχοντας αυτές τις ανείπωτες γνώσεις είπα να βάλω σε ένα στοίχο όσα δε χωράνε σε χίλιες σελίδες. Όμως δεν είχα ούτε τους βασικούς κανόνες τους σχετικούς με τη στιχουργική. Αναγκάστηκα τελικά να ξαναπάω στο δημοτικό να θυμηθώ τη νεοελληνική γραμματική, και να διαβάσω τα περί μετρικής κλπ. Κουράστηκα αρκετά τις πρώτες ημέρες σε σημείο να ζαλίζομαι και να πονάει το κεφάλι μου, αφού δεν είμαι και σαράντα ετών.

Γρήγορα ξέφυγα από τη μελέτη και πιστεύω με ικανοποιητικές αποδόσεις. Μετά ο φίλος ο Πάνος ήθελε και ποιητικές λέξεις και αφού έγινε και αυτό μου είπε τις μισές λέξεις δεν τις καταλαβαίνει και εγώ τώρα ρωτώ
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ????

Όταν μιλάς σε στοίχους για αστρονομία, κοσμογονία, ιστορία, θεολογία μαθηματικά, φυσική, χημεία και άλλα είναι δυνατόν να τα γράψεις με λέξεις που θα καταλαβαίνουν όλοι????

Κάποιες λέξεις τις δημιούργησα εκ του μηδενός και πολλές άλλες έβαλλα όχι για να φανερώσω αλλά για να κρύψω. Αυτός ήταν και ο λόγος που κάθισα και έσπασα το κεφάλι μου ώστε να γράψω όσα δε θα έγραφα ΠΟΤΕ.

Αν τώρα καταλαβαίνει ο φίλος μου η οι άλλοι δε με αφορά εμένα, αντίθετα πιστεύω ότι αφού δε τα καταλαβαίνει αυτός που του τα εξηγώ ΤΟΤΕ δικαιώθηκε ο κόπος μου,

Να τα δούνε ΟΣΟΙ ο Θεός ΘΕΛΕΙ και ΟΤΑΝ ο καιρός το επιτρέψει.

Είναι φανερό παρόλα αυτά ότι στην αρχή του ποιήματος αναφέρομαι στην δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε τις 7 τελευταίες δεκαετίες. Στη συνέχεια φεύγω έξω από τη γη σε εποχές πριν τη γέννηση του κακού, αποκαλύπτω αρκετά αστρονομικά, μετά συναντώ ένα από τα μεγάλα αγγελικά Χερουβίμ. Μέχρι τώρα έχω μείνει έκπληκτος με την αποκάλυψη των οφθαλμών, με τους σταυρούς, τις χωρικές άγκυρες και πιστεύω ο θεός να μου δείξει ΠΟΛΛΑ άλλα που έχω στο νου μου, όπως
_ την ολική του εμφάνιση, τον τρόπο λειτουργίας, τους εσωτερικούς χώρους, τα όργανα,. Ένα ταξίδι στις άκρες του διαστήματος, τη συνομιλία με τους ουράνιους, τις πολιτείες , τη ζωή τους. Αν είμαι καλά και θέλει ο θεός θα πάμε στον καιρό που το κακό εμφανίστηκε , τα γεγονότα της πτώσης, τις αμέτρητες θλιβερές ιστορίες που ζήσαμε η ζούμε και την τελική επιστροφή στην Ιθάκη.

Πέρασαν χιλιάδες χρόνια ποιος έμαθε ποιοι γράψανε τα Ομηρικά έπη ???
Ποιος κατάλαβε τι είναι εκεί γραμμένα????
βρήκαν κάτι στους στοίχους του Ησιόδου???

Γιατί λοιπόν εγώ θα πρέπει να ανησυχώ για τα γραπτά μου
και δη για την ποιητική μου προσφορά????

Ό,τι μπορεί να δει ο καθένας, αυτό ας γίνει.
,
δε ζήτησα ΤΙΠΟΤΑ από τους ανθρώπους αλλά ΜΟΝΟΝ από το Θεό.

ΑΥΤΑ.
flox

Σελίδα 2

Σημείωση.

Για να μη γίνει παρερμηνεία σε αυτά που έγραψα θα διαχωρίσω τον ποιητή ΟΡΦΕΑ
από ΟΛΟΥΣ τους άλλους συγγραφείς.

_ Ο Ορφέας δεν υπήρξε ούτε ως άνθρωπος.
Ήταν όμως ΕΚΕΙΝΟΙ (= οι άνθρωποι ) που ξεκίνησαν τη διαδρομή και καθόρισαν την πορεία
της τότε γήινης ανθρωπότητας με αποτέλεσμα το θάνατο της
ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ = ευρύς + δίκη = της κοινωνίας που καταδικάστηκε στο θάνατο.

Η καταγωγή του ήταν από την Αφρική και από εκεί χάραξε την υλιστική τεχνολογία
και οδήγησε τον κόσμο στην πέτρινη α- γωνία = δρόμος χωρίς προοπτική.

Ορφέας είναι κάθε άνθρωπος που συνεχίζει να χτυπιέται στο αδιέξοδο και τέτοιοι είναι όλοι οι γήινοι.
Οι πλησιέστεροι στην Ορφική μορφή βρίσκονται οι ηγέτες των λαών, οι επιστήμονες, ακόμα και οι θρησκευτικοί άνδρες που ως μπροστάρηδες βλέπουν ΜΟΝΟΝ την ΥΛΗ και την επιστήμη της.

Αφού η ανθρωπότητα συνεχίζει ακόμα τη θνητή πορεία, μπροστά βρίσκεται ΠΑΝΤΑ ο Ορφέας = οι πρόγονοι μας που συνεργάστηκαν με το διάβολο και βρόμισαν τη γη με τα ραδιενεργά τους απόβλητα που καίνε μέχρι σήμερα.

Σήμερα και σε όλες τις εποχές, καιρούς, χρόνια, μέρες, ώρες, και δευτερόλεπτα δεν έλειψε ούτε για μία στιγμή να οδηγεί τους πεθαμένους σε μεγαλύτερο θάνατο.
Η συνεργασία …….. ανανεώθηκε…..και ο όλεθρος ……ξανάρχεται!!!!!!!!

Αυτός λοιπόν ο πρωτοπόρος ποιητής δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους της ΠΟΙΗΣΗΣ, του κρυμμένου ΛΟΓΟΥ.

Θα πω πάλι για τον ΟΜΗΡΟ και τον ΗΣΙΟΔΟ, τα έργα των οποίων θεωρώ ΚΑΘΑΡΑ. Αυτό σημαίνει ότι τα έργα τους γράφτηκαν χιλιάδες χρόνια πριν το Χριστό και ασχολήθηκαν με τη συγγραφή τους χιλιάδες άνθρωποι προερχόμενοι από τις άγιες ΤΟΤΕ στοές της Ελληνικής Σφίγγας η των Αθηναίων σοφών της Ερμητικής εποχής περίπου 8. 500 χρόνια Π.Χ.

Όσο για τα Ελληνιστικά χρυσά χρόνια, 4ος – 1ος αιώνας Π.Χ. των γραμμάτων του
Πλάτωνα και του Αριστοτέλη
…καλύτερα να μην ξαναμιλήσω, γιατί θα βγει η μεγαλύτερη βρόμα όλων των χιλιετηρίδων….
Στα χρόνια αυτών η αληθινή ποίηση ΠΕΘΑΝΕ……και ο Ορφέας , ο κακούργος Γιγάντωσε ….και ΘΕΡΙΕΨΕ στις ημέρες μας.!!!

Αυτά

flox

Αφήστε μια απάντηση