ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ

ΠΕΡΙ ΟΝΕΙΡΩΝ

ενύπνιον = το κατά τον ύπνο εμφανιζόμενο

όραμα = εκ του οράω – ορώ = βλέπω, κοιτάζω = το ορώμενο, το θέαμα, θέα, όψις, θεωρία.

Τα όνειρα είναι τα σχηματιζόμενα στην Συνείδηση του Νου όταν ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια του ύπνου διακόπτει την παραγωγή και από τις 5 αισθήσεις του. Όταν επέλθει ο ύπνος κλειδώνονται τα αισθητήρια όργανα μας και σταματάει η ακατάσχετη εισβολή στο Νου και έτσι δεν βλέπουμε, ούτε ακούμε η νιώθουμε κάτι άλλο με αποτέλεσμα να ξεκουράζεται και το σώμα και ο Νους. Ο Νους σε αυτήν την κατάσταση και ελεύθερος από την βιαιότητα της πυκνής ύλης βρίσκει χρόνο να συμμαζέψει τα εντός αυτού και να διορθώσει, να διαλύσει τα μπερδεμένα τα οποία δεν βρήκαν την επαλήθευση τους επάνω στην Αρμονία και καταφέρνει πολλά από αυτά να τα διώξει έξω από αυτόν, περνώντας τα από τα χωνιά της Διάνοιας, τα οποία τώρα έχουν κάποιον ελεύθερο χώρο από όπου μπορούν να εξέλθουν τα ανομήματα και ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία στα εισερχόμενα πνευματικά και καθαρά να μπουν μέσα, γεγονός σχεδόν αδύνατον να συμβεί όταν ο άνθρωπος είναι ξύπνιος. Γιατί τα εκ των αισθήσεων πολλαπλά εισβάλουν και κλείνουν τις έλικες της Διάνοιας και εκεί δημιουργούν ανάρμοστα συμπυκνώματα και τα οποία πιεστικά κάποια από αυτά καταφέρνουν να μπούνε μέσα στο Νου όπου ταλαιπωρούν την συνείδηση με ψευδής και αλλοιωμένες ειδήσεις επιβαρύνοντας την όλη λειτουργικότητα της ψυχής πράγμα που έχει αντίχτυπο στη σωστή αγωγή του σώματος το οποίο πάσχει και πονάει από τα ανομήματα της ψυχής. Είναι πλέον φανερό ότι τα όνειρα που βλέπουμε στον ύπνο μας είναι τα φαντάσματα που δημιουργεί ο Νους κατά το ξεκαθάρισμα που προσπαθεί να επιβάλει όταν ηρεμούν οι αισθητές βιαιότητες. Πράγματα που ήσαν εκεί μπερδεμένα σε δαιμονικούς σχηματισμούς έχουμε την δυνατότητα να τα απομακρύνουμε και να ξεκαθαρίσει λίγο η ψυχή μας. Αυτή η εργασία επαναλαμβανόμενη καθημερινά σώζει τον άνθρωπο από την απόλυτη πέτρωση του Νου και έτσι μπορούμε και συνεχίζουμε να ζούμε με τα καθημερινά ψέματα ελπίζοντας να έρθουν και τα αληθινά τα οποία θα δώσουν άλλη πνοή στην όλη ψυχή και αληθινές εικόνες στο Νου που θα ανοίξουν νέα περάσματα στη Διάνοια για να περάσουν τα άγια λόγια του Θεού, τα σταλμένα για την ανόρθωση μας.

Και αφού η γραφή τα έφερε ως εδώ, ας δούμε πέρα από την δημιουργία τους, που μόλις ανέφερα, αν αυτά είναι αληθινά ή κουβαλάνε κάποια σημάδια και μας προειδοποιούν όπως λένε και πιστεύουν πολλοί άνθρωποι για το μέλλον μας.

Όπως είπα τα εκατομμύρια κατασκευάσματα των αισθήσεων προσπαθούν να μπούνε στη Συνείδηση για να διαβαστούν στην Αρμονία και να αποθηκευτούν στην Μνημοσύνη έτσι ώστε αυτά να υπάρχουν στην αιωνιότητα για να ενθυμούμαστε στο άπειρο μέλλον τα προηγούμενα και παλαιά των ημερών μας. Αυτό θα γινόταν με απόλυτη επιτυχία αν ο άνθρωπος της γης δεν είχε αρρωστημένη την Διάνοια του και οι έλικες είσοδοι και έξοδοι αυτής δεν είχαν φράξει από την αμαρτία = τα εκ της βίας αλλαγμένα φερόμενα.

Έτσι τα δικά μας εισερχόμενα ως ψευδή μεταβάλλουν συνέχεια τις ενώσεις των λόγων τους και ως μη αναγνωρισμένα από την Αρμονία δημιουργούν ποικίλα συναισθήματα ανάλογα από το πόσο κοντά ή μακριά είναι στην αλήθεια που αρχικά μετέφεραν. Αυτά που τελικά κατάφεραν να μπουν στο Νου αφού δεν έχουν την αληθινή δομή παραμένουν στην Συνείδηση και παραβιάζουν τον εκεί χώρο με την παρατεταμένη παρουσία τους, αν ο Νους δεν μπορεί να τα διώξει τις ώρες της ανάπαυσης. Αυτά ως προερχόμενα από τον υλικό κόσμο είναι δικά μας δημιουργήματα σε όπια θέαση και αν τα δείξει η προσπάθεια του Νου για να τα διασπάσει και να τα διώξει από εκεί. Δηλαδή σχεδόν όλα τα όνειρα μας ( εκτός ελαχίστων ) είναι οι ψευδείς σχηματισμοί των συναισθημάτων της Συνείδησης. Δεν βλέπει κανείς τίποτα αληθινό αφού οι άνθρωποι στοιβάζουν αφθόνως τα αισθητά και ελάχιστα πνευματικά. Τα οράματα της ημέρας, οι δράσεις, ο αγώνας της επιβίωσης, το άγχος, τα πάθη, ο πόνος και κυρίως οι ανάγκες της ζωής αποτελούν την δεξαμενή ενός σχεδόν καθημερινού ονειρικού ξεσπάσματος στην προσπάθεια να δούμε κάτι αληθινό. Σύμφωνα με αυτά, τα όνειρα δεν λένε τίποτε άλλο από την πραγματικότητα της άσχημης ψυχικής κατάστασης του ανθρώπου και αυτό δείχνει ότι μεριμνούμε πολύ περισσότερο για τα ασήμαντα ή σημαντικά από όσο θα έπρεπε.

Θα προσθέσω μάλιστα και θα πω = πες μου τα όνειρα που βλέπεις για να σου πω ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.

Γιατί ο μεγάλος πόθος σχηματίζει γόρδιους δεσμούς στο Νου και άντε να τους λύσεις μετά, θα περάσουν πολλά χρόνια και εκεί θα παράγουν πολλές ψεύτικες φαντασιώσεις ταράζοντας την Συνείδηση.

Υπάρχουν όμως και σπάνια όνειρα τα οποία δεν παράγονται από τις δικές μας Συνειδησιακές παραισθήσεις αλλά έρχονται από το Θεό και μεταφέρουν ειδικά λόγια του Αγίου Πνεύματος στην αγαθή προσπάθεια των καθαρών και πνευματικών τα οποία συμβάλουν στο ξεκαθάρισμα των ακάθαρτων για την ανακούφιση της ψυχής, την μερική διάνοιξη των ελίκων της Διάνοιας ώστε να μπορεί ο άνθρωπος να δέχεται περισσότερο Άγιο Πνεύμα το οποίο έχει ανάγκη για την αγωγή της ψυχής προς το δρόμο της πλήρους αποκατάστασης της Αγιότητας, όταν ο Χριστός δώσει τον Αναστάσιμο λόγο που έφερε από τον Άδη. Αυτά τα Θεϊκά όνειρα τα λαμβάνουν όλοι οι γήινοι ανάλογα της όλης ψυχικής κατάστασης με αποτέλεσμα άλλοι να τα πιάνουν πιο εύκολα ή πιο δύσκολα. Τα Θεϊκά όνειρα είναι αποκαλύψεις του Θεού προς τον άνθρωπο και τα δέχεται η ψυχή με μεγάλη ανακούφιση, ο Νους σπάει τις πέτρες του και δημιουργεί σκέψεις και δράσεις ανάστασης επιταχύνοντας τις στροφές του η οποία επιτάχυνση ξεχωρίζει πιο γρήγορα τα ανόμοια από τα όμοια και τον σχηματισμό πολύ λιγότερων δαιμονίων.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπα έχουμε τα όνειρα που δημιουργούνται από τις ανάγκες της ίδιας της ψυχής = ανάλογα με την κατάσταση της Συνείδησης αλλά και τα αληθινά όνειρα – μηνύματα – αποκαλύψεις του Θεού που φθάνουν κυρίως στις ευσεβείς ψυχές.

Στην πρώτη περίπτωση εάν η Συνείδηση φέρεται βαρέως από τα εκεί συμπυκνωμένα  σχήματα η προσπάθεια του Νου να τα διαλύσει και να τα εκδιώξει αποτυγχάνει και ο άνθρωπος χτυπιέται ακόμα και στον ύπνο του. Όμως ακόμα και έτσι αποκαλύπτεται η σοβαρότητα μιας άρρωστης ψυχής η οποία δεν σταματάει να αποζητάει την ελευθερία της από τα δεσμά των θυμών της. Η ταραγμένη ψυχή εξ ανάγκης υπερδιεγείρεται μετά την ησυχία των αισθήσεων και την αφύπνιση όταν επαναλαμβάνεται η νέα εισβολή της ειδωλολατρίας με τις αυξητικές και ψευδείς επιθυμίες με την περαιτέρω επιβάρυνση και άλλων ασύνδετων μεταφερομένων στη Συνείδηση. Έτσι ο Νους νύχτα – μέρα δεν βρίσκει καμία ηρεμία και τον χρόνο να ασχοληθεί με τα αληθινά φερόμενα φορτία ώστε να γνωστοποιήσει στον άνθρωπο την Θεϊκή βούληση για το καλό του.

Στην άλλη περίπτωση μιας ψυχής όπου κυριαρχεί ( σε κάποιο βαθμό ) η ΕΥΣΕΒΕΙΑ, γιατί κανένας γήινος δεν είναι απόλυτα ευσεβείς, αυτό σημαίνει ότι ο Νους δεν τρέχει ιδρωμένος να σπάει πέτρες αλλά έχει την ικανότητα να ασχοληθεί και να συλλάβει τις γνώμες του Θεού, οι οποίες αποστέλλονται μέσω της όλης Πρόνοιας του Σύμπαντος και ειδικά η Ειμαρμένη είναι αυτή που οδηγεί τους λόγους του Άγιου Πνεύματος στον επιλεγμένο Νου. Μια ψυχή είναι ευσεβής όταν ο εγωισμός του ανθρώπου είναι λιγότερος και η ταπεινότητα βρίσκεται σε εκείνα τα αγαθά επίπεδα που εξασφαλίζουν την ΠΡΑΟΤΗΤΑ και την ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ στις επιλογές του ανθρώπου. Η ταπεινότητα εμποδίζει τον εγωισμό να θέλει αλόγιστες συμπεριφορές ( = δράσεις, γνώσεις, τέχνες, παραγωγές ) και στρέφει το εγώ μας έτσι που να αποζητά λιγότερα και καθαρότερα = τα πιο αληθινά, αφού η ανεξέλεγκτη ΠΡΟΣΘΕΣΗ διαβάλει τα φορτία των εισερχομένων στο Νου με τον βιαστικό συλλογισμό, ο οποίος ενώνει ασύνδετα μεταξύ τους λόγια ή και ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΑ. Για παράδειγμα σε μια πραγματική ένωση λόγων =  (1,2,3,4,5,6,7,8,9,10) βλέπουμε την δύναμη του 1 να ενώνεται καλώς με το φορτίο του 2 και η καλή αγωγή προχωράει στο 3 και με συνέπεια ο όλος λόγος ( 1-10 ) παίρνει τις 10 αλήθειες και από αυτές εκφράζει σωστά την ολοκληρωμένη αλήθεια του και αυτή βρίσκει άμεσα ( στις ευσεβείς ψυχές) το δικό της μέρος, το προσφερόμενο από την Αρμονία και έτσι αφού διαβαστεί εκεί γράφεται μετά και στην Μνημοσύνη και αυτή η αλήθεια δεν θα χαθεί ΠΟΤΕ στην αιωνιότητα.

Αντίθετα αν εξ ανάγκης της βιαιότητας ο λόγος είναι ασυνεπής π.χ.( 1,3,5,2,7,10,4,6,8,9) = αυτός έχει αναμείξεις παράνομες και άρρωστες και γίνεται η αιτία της κακοδαιμονίας και δυστυχίας του Νου και της ψυχής.

Στη συνέχεια, τα αληθινά μηνύματα τα σταλμένα από το Θεό έχουν την ιδιότητα να αποκαλύπτουν στον άνθρωπο τις ανάγκες που έχει η ψυχή του για να προχωρήσει πιο εύκολα στην εμπειρία της μέσα από τον Γολγοθά της θνητότητας και μεταφέρουν ειδικές δυνάμεις για την καλή αγωγή ώστε ακόμα και ο πιο δύσκολος δρόμος να μετατρέπεται σε απολαυστική ΞΕΝΑΓΗΣΗ. Για να είναι ο άνθρωπος σε μια τέτοια κατάσταση που να μπορεί να λαμβάνει την Θεϊκή συμπαράσταση σε όλη τη διαδρομή της ζωής του πρέπει προπάντων να φθάνουν με συνέπεια ΟΛΑ και όχι τα μισά από τα ερχόμενα προς βοήθεια μας. Και ένας λόγος αν λείψει η ζωή μας θα δυσκολέψει αρκετά, αλλά ο Θεός έχει πάντα την αφθονία της Δωρεάς Του και διαρκώς επανέρχεται και δεν μας εγκαταλείπει.

Για να συμβούν όμως τέτοια θαύματα απαιτείται και η ψυχή να διακατέχεται με τις ανάλογες Αρετές οι οποίες είναι άξιες να εμποδίζουν τις εγωιστικές δυνάμεις να καταλάβουν την Διάνοια και να μην κλείσουν τα μικρά περάσματα των πνευματικών λόγων. Μια ευσεβής ψυχή έχει την Συνείδηση της περισσότερο καθαρή, πολύ μικρότερα δαιμόνια = ασύνδετους σχηματισμούς και αβίαστη την Αρμονία της όσο γίνεται σύμφωνα με τα δεδομένα του άρρωστου ανθρώπου ( του κρεάτινου).

Αν δηλαδή έρθουν τα Θεϊκά μηνύματα και βρουν την Διάνοια ΚΕΡΑΤΩΜΕΝΗ από την πολύ ύλη, στην προσπάθεια να περάσουν από τις έλικες τρύπες χάνουν το λογισμό τους αφού διασπώνται εκ της βιαιότητας των υλικών και τα φερόμενα φορτία τους μολύνονται με τα μεταλλαγμένα των άλλων ψευδών και στην περίπτωση που καταφέρουν να μπουν μέσα έχουν πλέον απολέσει την αλήθεια τους. Έτσι κανένα Θεϊκό μήνυμα δεν φθάνει πραγματικά σε ανθρώπους πολυδαιμονισμένους ( = τέτοιοι είναι η πλειονότητα της σημερινής κοινωνίας. Το αποτέλεσμα τότε είναι ο άπληστος άνθρωπος να μην έχει καμία επικοινωνία με Εκείνον που έρχεται να τον βοηθήσει στα δύσκολα της ζωής και παραμένει μακρινός και απόξενος της Θεϊκής δωρεάς, κρυμμένος στο μεγάλο του εγωισμό.

Ο ευσεβής άνθρωπος εκ της καθαρότητας του γίνεται συνομιλητής με το Θεό και λαμβάνει πάντα τα καθαρά λόγια του Αγίου Πνεύματος τα οποία χρησιμοποιεί για να δώσει την χαρά στο Νου να τρέξει γοργά με τα ισχυρά φτερά του και να δει τα θαύματα του Δημιουργού στο παρελθόν και στο μέλλον. Αυτή είναι μια ευτυχισμένη ψυχή με αληθινό Νου και συνομιλούσα με τα πάντα αν και βρίσκεται σε άρρωστο από την αμαρτία σώμα, το σάρκινο με τα κόκκαλα και το αίμα.

Πέρα όμως από την όποια καθαρότητα, ιερότητα ή ταπεινότητα της ψυχής η πραγματικότητα είναι ότι κανένας γήινος δεν είναι σε εκείνη την λευκότητα ώστε να μπορεί από μόνος του να διαβάζει αληθινά τα μηνύματα του Θεού. Έτσι αφού ο άνθρωπος εκ φύσεως είναι αδύνατος για τέτοιες επικοινωνίες ο Θεός αποστέλλει τα μηνύματα Του με φορτία άξια και ικανά που να μπορούν να σπάνε τα χώματα των ευσεβών αλλά όχι τους βράχους των ασεβών.

Είναι φανερό πια ότι τα μηνύματα αυτά δεν μοιάζουν σε τίποτα με τα άλλα όνειρα της νύχτας, τα δημιουργήματα της σκοτεινής Συνείδησης αλλά είναι τα αληθινά οράματα που μπαίνουν και φωτίζουν τον Νου και λάμπει όλη η ψυχή από το φέγγος των καθαρών.

Γνωρίσαμε επί τέλους τις 2 βασικές πηγές προέλευσης των ονείρων μας. Η μία εφοδιάζει την ψυχή με ότι έχει ανάγκη για να περάσει ο άνθρωπος τα δεινά στο ταξίδι του μέσα από την ειδωλολατρία νικητής και δικαιωμένος και να επιστρέψει αναστημένος στην αιώνια και πνευματική του ύπαρξη.

Η άλλη, η άρρωστη και δαιμονισμένη δείχνει πάντα κακές ιστορίες βγαλμένες από τα συντρίμμια των ασεβών επιλογών μας.

Τα μεν εκ Θεού και τα άλλα ανθρώπινα, της χαράς και του πόνου, η Άνοιξη και η βαρυχειμωνιά, η ανύψωση και η κατάθλιψη, το ωραίο και το άσχημο, το μέλλον και το Τέλος.

Και οι Θεϊκές παροχές έχουν την λαμπρότητα της αλήθειας, φωτίζουν τα βήματα μας και ανοίγουν πλατιές εξόδους μέσα στα πυκνά αδιέξοδα, και μας προστατεύουν από τα θηρία της θάλασσας και από τα δαιμόνια της αμαρτίας.

Οι ανθρώπινες φαντασιώσεις πιστεύω ότι παρά το μεγαλείο του ψεύδους τους ο Θεός έχει αφήσει εκεί αρκετά χρυσά φωτάκια που αν τα προσέξεις αποκτάς την δεξιοτεχνία του φιλοσόφου και βλέπεις και εκεί πολλά πράγματα που μπορούν να σε οδηγήσουν στα ξέφωτα της αλήθειας. Γιατί η αλήθεια είναι παντού γραμμένη ακόμα και στον αέρα που αναπνέουμε, μόνο που χρειάζεται σεβασμός και η ταπεινή θέληση να δούμε το Θεό.

Καταλήγουμε δηλαδή στο γεγονός ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν γίνεται μάταια και αν πλησιάσουμε με ευλάβεια ακόμα και στα διαλυμένα ο κόπος μας θα ανταμειφθεί. Αυτό ανακάλυψαν οι μακρινοί πρόγονοι μας, πριν 11.000 χρόνια, την εποχή της μεγάλης Ιατρικής και βρήκαν τους τρόπους να μελετάνε τα όνειρα της βαρυχειμωνιάς = της χαλασμένης λογικής. Μόνο που πέρασαν πολλά χρόνια, μα πάρα πολλά και τα λόγια τους χάθηκαν στους χείμαρρους της Βαβυλώνιας μετάφρασης. Άλλαξαν εκείνα τα άσπρα λόγια και δυστυχώς έφτασαν στην εποχή μας αλλοιωμένα και ανάποδα και αντί να φωτίζουν τον δρόμο και το χρόνο όργωσαν τα παλιά και κατεδάφισαν πολλά θυμιάματα. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο, κανένας φάρος ούτε ίχνος εκείνης της δόξας με την οποία οι άνθρωποι μιλούσαν με το Θεό, έστω και από μακριά.

Σήμερα κάποιοι ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι ξέρουν να διαβάζουν τα όνειρα, επειδή βρήκαν λίγα αρχαία υπολείμματα  και πιστεύουν ότι έγιναν οι σπουδαίοι ονειροκρίτες και με επιπολαιότητα τσαλαπατούν τα πάντα για να αρπάξουν την δόξα της εφήμερης ψευτιάς.

Ας δούμε λίγα από αυτά.

Από προσωπική μου εμπειρία γνωρίζω ότι όλοι οι άνθρωποι βλέπουν συχνά ή αραιά πολλά όνειρα στον ύπνο τους. Μια πρώτη μου παρατήρηση είναι ότι όλοι μα όλοι οι γήινοι έχουν δει πολλές φορές όνειρα τα οποία έχουν άμεση σχέση με τον επερχόμενο Ραδιενεργό ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ = τον παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο, γραμμένα έτσι που δύσκολα καταλαβαίνει κανένας ότι οι εικόνες που βλέπουν έχουν κάτι διαφορετικό και Ερμητικό χαρακτήρα. Δεν βλέπουν φωτιές και πυραύλους να καίνε τη γη αλλά η κρυμμένη φωνή τους μόνον για την φρίκη που έρχεται μιλάνε. Το δεδομένο αυτό το γνώρισα ο ίδιος όταν οι γύρω μου άνθρωποι μου είπαν πολλά παράξενα όνειρα τους. Με έκπληξη είδα τις ποικιλόμορφες και μυστικές εκφράσεις της λαβωμένης ψυχής και την θλίψη της από τις ειδήσεις που φθάνουν συνέχεια σε αυτές για τον μεγάλο τρόμο της πύρινης λαίλαπας. Και όμως ο άνθρωπος είναι ανίκανος να συνεννοηθεί με την ψυχή του ώστε να κάνει τα πρέποντα για να διασωθεί την ημέρα ΕΚΕΙΝΗ. Κοιμάται ο μωρός και η ψυχή του τρέμει από το φόβο της, αυτή κραυγάζει βλέποντας το πυρ να κατακαίει τα πάντα και εμείς ακούμε μόνο τον ήχο του χρήματος. Τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα όνειρα των ανθρώπων έχουν μόνον αυτή την χροιά του παγκόσμιου θανάτου, αλλά ποιος νοιάζεται???

Για τα υπόλοιπα όνειρα, ο σημερινός άνθρωπος αδυνατεί ακόμα και να πλησιάσει από μακριά να δει ή να λάβει ένα μήνυμα της ψυχής. Ακόμα και σε περιπτώσεις που το ίδιο όνειρο επαναλαμβάνεται όχι 2 ή 10 φορές αλλά για εκατοντάδες επαναλήψεις και σε μακρό χρονικό διάστημα. Εγώ ο ίδιος, επειδή από μικρός έβλεπα πολλά όνειρα, 2 ήσαν πάντα τα ίδια, πέρασαν 3-4 δεκαετίες και δεν σταμάτησαν τις εκθέσεις των ιδίων ιστοριών. Θα τα πω για να δείξω ότι τα όνειρα είναι οι ανάγκες της ψυχής και όχι του ανθρώπου και δεν πρέπει κανένας να επηρεάζεται από αυτά αφού έτσι ή αλλιώς ποτέ δεν φθάνουν έξω τα μέσα γραμμένα, εκτός από τα αληθινά οράματα τα εκ Θεού.

Στο πρώτο από παιδί έβλεπα το έδαφος, σε γνωστά ή άγνωστα μέρη να καλύπτεται από ΠΟΛΛΑ – εκατομμύρια φίδια, μικρά – μεγάλα με τέτοιο τρόπο που να μην υπάρχει ο ελάχιστος ακάλυπτος χώρος για να πατήσεις. Εγώ φοβισμένος έτρεχα πάνω στα φίδια με ταχύτητα και ξέφευγα από τον πάτο της ειδωλολατρίας. Τα φίδια έμεναν εκεί αλλά ούτε ένα ΠΟΤΕ δεν σήκωσε το κεφάλι του να με δαγκώσει. Αυτό ( το δάγκωμα ) δεν συνέβηκε σε καμία περίπτωση, όλο τον χρόνο αυτής της ψυχικής παράστασης.

Το δεύτερο το είδα επίσης αρκετές εκατοντάδες φορές και αυτό μακροχρόνιο και λέει την ακόλουθη ιστορία. Πάλι από παιδί ένοιωθα στον ύπνο μου την επιθυμία να γίνω ελαφρύς, να νικήσω την βαρύτητα και να σηκωθώ στο ύψος του ουρανού. Στις αρχές μόλις που κατάφερνα μετά πολύς δυσκολίας να ανέβω 3-4 μέτρα κοιτώντας πάντα προ τα πάνω και με την πλάτη στη γη. Με τον χρόνο και τις ονειρικές επαναλήψεις το πέταγμα γινόταν πιο εύκολα και η διαδρομές ψηλότερες και μεγαλύτερες, μέχρι κάποιες φορές να αισθάνομαι ότι πραγματικά πετάω ακόμα και με ελιγμούς.

Και τα 2 όνειρα αν και δεν ασχολήθηκα ποτέ μου να τα ερμηνέψω γνώριζα τη σημασία τους και όσα ο Θεός ήθελε να φτάσουν και στην ψυχή και στον άνθρωπο.

Τα δεκάδες χιλιάδες άλλα όνειρα ποτέ δεν με απασχόλησαν ούτε αναζήτησα να τα δω ερμηνευτικά αν και έχω τα κατάλληλα εφόδια να κοιτάξω κατάματα, αλλά πιστεύω ότι τα όνειρα του ύπνου είναι ψυχικές διεργασίες, όπως έδειξα, και η ψυχή είναι αυτή που καταλαβαίνει και όχι ο χωμάτινος άνθρωπος.

Σε όλες τις σημαντικές ή λιγότερο σημαντικές αλλαγές της ζωής μου πάντοτε έβλεπα τα ανάλογα όνειρα εν αφθονία και με τα ανάλογα συναισθήματα χαράς ή λύπης. Έχω δει τόσα όνειρα από όλες τις κατηγορίες διαβάθμισης της ζωής μου ώστε να ξέρω καλά γιατί η ψυχή μου φορτωμένη με τα βάρη μου αγκομαχάει να τα ξεκαθαρίσει, πολλές φορές με δυσκολία, αφού οι επαναλήψεις με ταυτόσημες εικόνες συχνά ενοχλούσαν τον ύπνο μου. Το ίδιο πιστεύω ότι συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους της γης με τις αυτές ψυχοσωματικές διεργασίες.

Στα παλαιότερα χρόνια που δεν υπήρχαν συχνές αλλαγές στην καθημερινότητα της ζωής οι άνθρωποι σπανίως έβλεπαν όνειρα και αυτά είχαν την αιτία τους στα μικρά άγχη και στη δύσκολη βιοπάλη της εποχής τους. Σήμερα το μακρινό γεγονός έγινε πλησίον, οι μεταβολές των εμπειριών μας πολλαπλές στην ίδια μέρα, το τρέξιμο ασταμάτητο, ο αγώνας της ειδωλολατρίας ατελείωτος, τα πάθη μας ξεχείλισαν στο καμίνι της σαβούρας, ο εγωισμός μας πετρωμένος και ακούνητος αντιπαλεύει κάθε καλό λόγο και η ασέβεια ανακατεύει τα αληθινά με τα ψευδή. Σε έναν τέτοιο Γολγοθά πως θα μπορούσε η ψυχή μας να μην αντιδρά στα απανωτά βαρίδια που την δαιμονίζουν και με ποιον τρόπο ο Νους θα παρέμενε εύστροφος με τόσες δεμένες υλικές άγκυρες που τον κρατάνε εκεί στον γερασμένο τροχό της ζωής???

Ας έρθουν λοιπόν οι σπουδαίοι ονειροκρίτες να μας πούνε για τα ΟΛΑ της ζωής μας. Ξέρουν αυτοί καλύτερα από την ψυχή μας ή απλά ( σίγουρα ) κοροϊδεύουν τον κόσμο πουλώντας την βλακεία τους στους έχοντες την ανάγκη να ακούσουν κάποιο λόγο ενθάρρυνσης έστω και ψεύτικο. Ας αφήσουμε λοιπόν τα της ψυχής στην ψυχή και τα μελλούμενα στο Θεό και μακριά από τους εμπόρους της θλίψης ακόμα και αν ατοί κάποιες φορές λένε πράγματα αληθινά αλλά εν αγνοία τους. Γιατί οι γνώμες του Θεού βρίσκουν άπειρους δρόμους να σε φτάσουν ακόμα και όταν είσαι τυφλός, κουφός, ανίδεος και αμαρτωλός. Η ανάγκη δεν υπάρχει περίπτωση να μην καλυφτεί και Αυτός που ντύνει τα πρέποντα δεν αδιαφορεί αλλά η Αγάπη Του πάει ΠΑΝΤΟΥ.

Έχουμε επίσης τα Βιβλικά όνειρα. Σε αυτά τα γραφτά πιστεύω η αλήθεια είναι άλλη από αυτή που επιφανειακά καταλαβαίνουμε γιατί όλα τα ιερά γράμματα έγιναν με την Ερμητική γλώσσα στην οποία αν σηκώσεις το μαρμάρινο κάλυμμα από κάτω βρίσκεις τις αιώνιες ιστορίες και σε διαφορετικά επίπεδα κατανόησης. Κανένα ενύπνιο της βιβλικής νύχτας δεν είναι όπως οι πολλοί νομίζουν για τούτο και οι παρερμηνείες από τα αρχαία χρόνια έχουν ξεφύγει σε ανεξέλεγκτες διαδρομές με θεοσκότεινα αδιέξοδα στα οποία τελικά κόλλησε η ανθρωπότητα.

Πιστεύω τελικά να έδωσα αρκετά επιστημονικά στοιχεία που βάζουν τα πράγματα στη σωστή τους θέση, αρκεί να γνωρίζει ο ζητών την επιστήμη για άγνωστες σήμερα δυνάμεις και έννοιες όπως = ο Νους, η Συνείδηση, η Πρόνοια, η Ειμαρμένη, η Αρμονία, η Μνημοσύνη, ο λόγος, το πνεύμα, ο χώρος, ο μαγνητισμός, η ύλη, και τόσα άλλα που δεν περιγράφονται σε χιλιάδες βιβλία. Στη γη οι επιστήμονες έχουν διαβάλει παντού την αλήθεια και έβαλαν σε όλα τα ψεύδη τους, πιστεύω μάλιστα ότι αυτό έγινε με την θέληση τους ώστε να απομακρυνθεί η σωστή έρευνα από την αλήθεια συνειδητά και όχι από αφέλεια ή μωρία. Ο μεγάλος πλάνος παρασύρει εύκολα τους ανόητους επιστήμονες, οι οποίοι νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα αφού κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους ως σπουδαίοι και ξεχωριστοί ιεροφάντες των μυστηρίων της φύσης και των όντων. Λένε μάλιστα ότι το μυαλό δημιουργεί τον Νου και αγνοούν οτιδήποτε έχει σχέση με αυτόν ενώ γνωρίζουν ελαχιστότατα για τον εγκέφαλο. Η παραδοχή της γέννησης του Νου από το μυαλό θάβει την αλήθεια και αποκρύβει σε βαθιά σκοτάδια την έξοδο στ φως. Μέσα από το Χαοτικό αδιέξοδο προσπαθούν να πείσουν με τα ψέματα τους ανόητους που ζητάνε και αυτοί την δόξα του Πλάνου. Και τρέχουν όλοι σε μια μαζική επιστημονική κατρακύλα η οποία σύντομα θα τους τσακίσει στο ραδιενεργό γκρεμό, που ετοιμάζουν. Δεν λέω για τους απλούς επιστήμονες, τους απλούς μεροκαματιάρηδες αλλά για τους ισχυρούς και καθοδηγητές της κοινωνίας μας.

Η αλήθεια είναι = ο Νους είναι ο αιώνιος και αθάνατος μηχανισμός που οδηγεί όλα τα όντα στο ανοιχτό και άπειρο μέλλον. Στους άρρωστους γήινους, τους σάρκινους, ο εγκέφαλος όπως τον γνωρίζουμε αποτελεί την μεσότητα η οποία δένει το Νου με το σώμα και μεταφέρει τη ζωή από το αιώνιο στο θνητό σε μια τρομακτική ισορροπία φρίκης αφού ο άνθρωπος εμφανίστηκε σε μια ύπαρξη με ουδεμία αλήθεια ή προοπτική. Για τον λόγο αυτόν, όταν έρθει ο Χριστός θα χαθεί για πάντα αυτό το είδος των σάρκινων όντων που μαύρισαν τα φώτα της γης για να φανεί το ψεύδος της διαβολικής πλάνης. Και οι άνθρωποι του μέλλοντος θα βλέπουν την αμαρτία του παρελθόντος σε αστρικό Μουσείο, στις άφθαρτες μούμιες όπου κράτησαν τα σάρκινα σώματα της Παναγίας και …..!!!!!!!

flox

Αφήστε μια απάντηση